Szybki przepis na zupkę, która napewno będzie każdemu smakowała, tym bardziej że jest rozgrzewająca, a mroźne dni już niebawem otoczą wasze domy. Jest to kremowa zupa puree ziemniaczana, zmiksowana z kremem z nerkowca, warzywami korzennymi, solą morską i smażonym czosnkiem.
Do przygotowywania zupy wykorzystałem:
- 6 filiżanek wody
- 3 szklanki pokrojonych w kostkę ziemniaków, obranych
- 1 szklanka surowych orzechów nerkowca (zostawionych w wodzie na 2h)
- 4-5 ząbków czosnku
- 1 łyżka soli morskiej
- 2 łyżki płatków drożdżowych (opcjonalnie)
- 1 korzeń z pietruszki
- 1 korzeń z selera
- 2 duże liście laurowe
- 2 czerwone cebulki
- 5 pieczarek
Krok 1
Najpierw dla dekoracji przyszłej zupy, ususzyłem w piekarniku pokrojoną cebulkę i pieczarki.
Krok 2
W zagotowanej wodzie ugotowałem wszystkie składniki (około 20 minut). Potem zmiksowałem je z orzechami, smażonym czosnkiem. (nie zapomnijcie wyciągnąć liść laurowy).
Krok 3
Zostało tylko zagotować krem i udekorować go warzywami. Smacznego!
The Casino Directory | JtmHub
OdpowiedzUsuńThe Casino Directory is a complete directory 바카라 사이트 for casino 1등 사이트 and sportsbook operators in Ireland and Portugal. Jtm's comprehensive 출장안마 directory provides you with more than septcasino.com 150 1xbet 먹튀